Nieuws uit Aalst

Aalst
Aalst

Nieuws uit Aalst

Na vier jaar aan gewerkt, vier dagen feest voor Utopia

18/06/18 14:46 - Eindelijk is het zover: Utopia opent de deuren. Vier dagen zal er in en rond Utopia gefeest worden. De Aalstenaars kunnen dan kennis maken met hun nieuwe Academie voor Podiumkunsten en hun nieuwe hoofdbibliotheek. Ruim vijfhonderd jaar nadat de eerste druk van het boek Utopia van Thomas More van de drukpers van Aalstenaar Dirk Martens rolde, krijgt de stad een eigen, tastbaar Utopia.

LijstA-kandidate moet Franstalige Facebookpost verwijderen

18/06/18 05:43 - Mimie Bokangu die bij de komende gemeenteraadsverkiezingen opkomt voor LijstA, heeft haar slagzin ‘Tout pour Alost’ moeten verwijderen van haar persoonlijke Facebookpagina.

Grote Markt heel even ‘overnachtingskamp’

18/06/18 02:57 - “Van de vijftig vluchtelingen die we begeleiden in Aalst, wonen er veertig in slechte omstandigheden”, klaagt het bij het buddynetwerk voor vluchtelingen in Aalst aan. Met een actie op de Grote Markt riepen ze zaterdag het stadsbestuur op de problematiek serieus te nemen.

Gendarmerie krijgt versterking van bijzondere jeugdzorg

16/06/18 14:10 - Jongeren uit de bijzondere jeugdzorg gaan het tuin-team van de Gendarmerie versterken. Ze gaan ook de zolderruimte ombouwen tot een gezellige cafetaria. De vzw Ruyskensveld, het vroegere Ter Muren, die deze jongeren begeleidt, is namelijk de nieuwste partner van de Gendarmerie.

Supporters met ballen bekijken het nuchter

16/06/18 13:59 - Op donderdag 14 juni werd het startschot gegeven van het WK voetbal 2018 in Rusland. Logo Dender vzw en stad Aalst roepen alle WK-supporters op om met een nuchtere blik naar het WK én naar alcohol te kijken.

Strijd om Siesegemkouter gaat door: nu is ook milieuvergunning van Schelfhout vernietigd

16/06/18 06:00 - Na de bouwvergunning wordt nu ook de milieuvergunning van het bedrijf Bouwmaterialen Schelfhout op de Siesegemkouter vernietigd. De actiecomités winnen opnieuw een veldslag, maar volgens Schelfhout is de strijd nog niet gestreden.

Onthaalouder doet emotionele oproep na dood baby Daniel: “Pas op met koortswerende middelen”

16/06/18 02:57 - Ruim twee weken nadat Daniel Mbonzi (zes maanden) is overleden in een crèche in Aalst, doet de uitbater van het kinderdagverblijf een oproep. “Wees voorzichtig koortswerende middelen, want ze nemen wel de symptomen weg, maar nooit de oorzaak.”

Zes maanden celstraf gevraagd voor dodelijk ongeval aan winkelcentrum

16/06/18 02:57 - Een 26-jarige bestuurster riskeert zes maanden cel voor een ongeval dat op 12 april van vorig jaar het leven kostte aan motorrijder Johan Herrmann (29) uit Gent. De man werd aangereden ter hoogte van de inrit van winkelcentrum Frunpark in Wetteren.

VIDEO. Tegenvallende ticketverkoop nekt Marktrock Aalst: festival gaat niet door

15/06/18 22:32 - Marktrock Aalst gaat niet door. De organisator krijgt te weinig tickets verkocht en heeft het twee dagen durende festival daarom geannuleerd. Vorig jaar stond Gers Pardoel nog op het podium.

Als politicus in Aalst word je geacht een kookboek te schrijven en dus kon De Gucht niet achterblijven

15/06/18 06:02 - Na burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) en schepen Karim Van Overmeire (N-VA) komt nu ook Jean-Jacques De Gucht (Open VLD) met een geschreven werk. Een kookboek nog wel, met recepten in het Aalsters en als centraal ingrediënt de ‘ajoin’.

Zelf nieuws uit Aalst?


Aalst

„ Woonplaatsen.be: uw Aalsterse stadsgids! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken